Prins Daniel besöker USA, dag 1

Föregående 1 2 3 4 5 Nästa
Motiv: Prins Daniel på besök i Washington DC. Foto: Stella Pictures
Måndagen 24 oktober inledde Prins Daniel sitt flera dagar långa besök i USA.
Dagen började med ett besök på ambassaden i Washington med rundtur på House of Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och ett möte med medarbetarna på ambassaden. Därefter gjordes en rundtur där besök på The Mall, Arlington National Cemeterylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och det Martin Luther King Memoriallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ingick.

Under dagen hade Prinsen möte med Larry Soler, VD för A Partnership for a Healthier Americalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, för ett samtal kring hälsofrågor och barnfetma.

Vidare mötte Prinsen Heather Conley, chef för Europe Program at the Center for Strategic and International Studies (CSIS)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. CSIS är en opolitisk tankesmedja vars uppdrag är bistå med förslag till beslutsfattare i regeringar, internationella institutioner och privata näringslivet.

Prins Daniel besökte också Newseumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ett nytt interaktivt museum som belyser nyhetshistorien.