Prins Carl Philip vid Royal Palace Sprint

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 Nästa
Motiv: Prins Carl Philip vid Royal Palace Sprint. Foto: Henrik Garlöv/Kungahuset.se
Onsdagen den 16 mars invigde Prins Carl Philip Royal Palace Sprintlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Stockholm. Det är för åttonde gången som Royal Palace Sprint hålls runt Kungliga slottet och det är en del i en fyra dagar lång världscupfinal som påbörjas i Stockholm och slutförs i Falun.
Tävlingen ingår i den stora FIS World Cup Final, för säsongen 2010/2011.

Innan invigningen fick Prinsen en rundvisning på området av Rutger Simonsson, tävlingsansvarig för Royal Palace Sprint. Bland annat fick Prinsen se hur tidtagningen sköts, se skidorna förberedas i Svenska skidförbundets vallalastbil samt besöka sändarbussen som sköter tv-sändningarna.

Vid invigningen höll Prinsen ett tal där han särskilt tackade alla funktionärer som gör tävlingen möjligen.

Ur Prins Carl Philips tal:

(...)

Miljontals TV-tittare får snart tillsammans med Er uppleva en fartfylld och avgörande tävling.  Inte minst när vi har VM i så färskt minne, och då både världsmästarna, sprint-världsmästarna och inte minst världscupsegraren Emil Jönsson är här, så lär det bli en kamp på yttersta nivå.

Som ni säkert redan vet genomförs Royal Palace Sprint i klassisk stil. Banan, som har stigningar vid Lejonbacken och "målrakan" vid Slottsbacken, är 1 080 meter lång. 

Det är en avgörande sprintbana i världsklass. Jag tycker det är extra roligt att denna världscuptävling går runt Slottet, en tävling som jag har följt och sett fram emot varje år.  

Det är verkligen ett imponerande arbete som ligger bakom Royal Palace Sprint. Svenska Skidförbundet stöds i detta arbete av ett stort antal funktionärer från många idrottsföreningar i Stockholmsområdet.

Vi ser fram mot en spännande sprint och önskar deltagarna lycka till!

Än en gång varmt välkomna, för nu är det dags! Tävlingarna kan börja!