Kungen på besök i stormen Gudruns fotspår

Motiv: Kungen tillsammans med familjen Petersson till vänster och Christer Segerstéen, ordförande i föreningsstyrelsen Södra, till vänster. Foto: Kungahuset.se
Onsdagen den 22 juni besökte Kungen området som skadades i stormen Gudrun i januari 2005.
Kungen besökte området 2006 och var nu åter på plats för att se hur skogen har återhämtat sig. Besöket startade i Toftaholm där Kungen fick lyssna till vad som har hänt sedan stormen och hur avverkningsmöjligheterna ser ut i framtiden.  

Därefter följde ett besök på Abrahamsgård där Kungen åter besökte familjen Petersson som drabbades hårt av stormen. Efter en fältlunch reste Kungen vidare till Bergön där Kungen fick information kring de ekonomiska konsekvenser av stormen och hur samhället stöttar de drabbade skogsägarna.

Därpå följde ett besök på Virkesterminal Bergön där Urban Eriksson och Per-Erik Larsson berättade om hur stormvirket, som uppgick till tre årsavverkningar, kunde lagras och senare användas.

Sista på programmet stod ett besök på Kullens gård i Kalvsvik där Staffan Nilsson tog emot och berättade om arbetet med att sätta ny skog på ett stormhygge.

Läs mer om stormen Gudrun här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster