Kungen delade ut diplom för Ungt Ledarskap 

Föregående 1 2 3 Nästa
Motiv:
Torsdagen den 28 april delade Kungen ut diplom till deltagarna i kursen Värdebaserat ledarskap i Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet.
Förmiddagen inleddes med att de cirka 80 deltagarna i kursen fick mötas och tala om sina gemensamma erfarenheter av att gå kursen. Det har under kursåret varit fyra utbildningstillfällen med deltagare från både Sverige och Finland. Utbildningen är en del av stiftelsen Ungt Ledarskaplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som bildades inför Kungens 60-årsdag, och drivs av Scouterna i samarbete med flera olika organisationer och företag.
Emma Bauer, du har gått kursen. Berätta!
- Kursen är dels uppdelade på fyra kurshelger med olika teman, till exempel hade vi en på temat Leda för mångfald. Vi har också fått lösa egna uppgifter, varit på företagsbesök och så har jag fått utveckla en mentorsrelation. Jag hade en mentor från Volvo IT i Eskiltuna och vi har diskuterat mycket om både ledarskap och värderingar. Känns roligt att vara här och få diplomet, en bra grand finale.
Ahmed Abdirahim, kursansvarig från Fryshusets sida sedan två år tillbaka. Vad är roligast med kursen?
- Mötet med alla olika människor. Fryshuset och Scouterna har båda stor mångfald och när vi möts så ser vi direkt hur lika vi är. Det blir möten med unga ledare som vill genomföra förändringar och det är häftigt.

Maria Graner, generalsekreterare för Scouterna, höll inledningstal direkt till kursdeltagarna.
- Ni har uttagits till, och genomfört, en av de mest kvalificerade ledarskapsutbildningar för unga ledare. Att vara scout innebär som ni vet så mycket mer än knyta en halsduk kring halsen och knyta knopar. Det handlar ytterst om att ta ansvar och det vet jag att ni alla här inne tar.

Maria Graner lämnade sedan över till Kungen som delade ut diplom till var och en av deltagarna.

Efter diplomutdelningen vände sig Kungen till ungdomarna och sade att:
- Ni måste förstå att jag tycker det här är vansinnigt roligt! Det här är en milstolpe i era liv. Idag är vi i Bernadottebiblioteket, här är alla böcker uppdelade efter tidigare regenter. De representerar alla sin tid, och sin syn på kunskap och ledarskap.  Vad ni har med er nu, det är ett eget redskap som ni ska ta tillvara och utveckla. Det är inte vi gamla stötar som ska berätta för er hur ni ska göra utan ni måste vara lyhörda och utveckla er själva för framtiden. Det kommer hända mycket i era liv framöver, många förändringar, och det kommer att påverka er i ert eget ledarskap. Jag hoppas att ni klarar av dessa förändringar bättre tack vare den här kursen. Lycka till i framtiden!

Läs mer om stiftelsen Ungt Ledarskap här. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Foton: Henrik Garlöv/Kungahuset.se