Kronprinsessparet besöker Tyskland - dag 3

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 Nästa
Motiv: Kronprinsessan signerar gästboken hos förbundspresidenten Christian Wulff. Foto: Scanpix
Torsdagen den 26 maj fortsatte Kronprinsessparet sitt besök i Tyskland, nu i Berlin.
Dagen inleddes med ett besök hos förbundspresidenten Christian Wulff och därefter närvarade Kronprinsessparet på ett seminarium med fokus på hälsofrågor på svenska ambassaden. Seminariet ska verka för ökad svensk export av medicintekniska produkter och sjukvårdstjänster. Ambassadören inledningstalade och därefter talade socialminister Göran Hägglund. Socialministern talade om vikten av att fokus är på patientens behov så att patienten får rätt vård vid rätt tid. Socialministern lyfte också upp problematiken med antibiotikaresistens. Därefter följde ett samtal med Tysklands hälsominister Daniel Bahr.

Efter seminariet besökte Kronprinsessparet förintelsemonumentet. Kronprinsessparet fick en visning av monumentet och den utställning som visas i anslutning till minnescentret.

Efter förintelsemonumentet besökte Kronprinsessparet MaDonna Mädechenkult.Ur i stadsdelen Neukölln. MaDonna är en interkulturell, religiöst och politiskt oberoende förening grundad 1982. Föreningen riktar sig främst till unga tjejer mellan upp till 18 år. Kronprinssessparet fick först en visning av lokalerna och därefter samtalade de med några av de aktiva inom MaDonna.

På eftermiddagen besökte Kronprinsessparet ett svenskt konstnärskollektiv i Berlin. Det är skådespelerskan Fanny Risberg som tillsammans med fotografen Magnus Reed har skapat kollektivet. Kronprinsessparet fick ta del av de olika konstnärernas arbeten och därefter följde ett samtal om hur det är att verka som konstnär i Berlin.

Dagen avslutades med en middag på Svenska ambassaden.