Kronprinsessparet besöker Ockelbo - dag 2

Föregående 1 2 3 4 5 Nästa
Motiv: Kronprinsessparets andra dag i Ockelbo. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Fredagen den 20 maj fortsatte Kronprinsessparet sitt besök i trakterna kring Ockelbo.
Här är Kronprinsessparets dagsprogram:

09.30 - 10.15  
Företagsbesök på Margeretehills gård
Ett modernt pannkaksbageri som arbetar i temat från ägg till pannkaka.  Pannkakorna distribueras via de stora livsmedelskedjorna runt om i Sverige.

10.45 - 11.30   
Företagsbesök på Lingbo Snickerifabrik
Lingabo byaråd hälsar välkommen och presenterar sin verksamhet. Sedan vidtar en visning av fabriken som bland annat tillverkar fönster och fönsterdörrar.

12.15 - 14.00   
Lunch på Jädraås Herrgård
Herrgården ligger ner mot vattnet och alldeles utanför så går museijärnvägen med sina ånglok. På lunchen deltar några företagare som berättar om sina verksamheter.

14.30 - 14.55  
Fiske vid Byströmmen
Åmots byaråd välkomnar. Vid ett nybyggt vindskydd, handikappanpassat, ges möjlighet till flugfiske. Byströmmen är ett område som Åmot arbetar för att förvandla till en exklusiv flugfiskesträcka.
                            
15.00 - 15.30  
Åmotsparken
OP Assistans är ett privat företag som anställer personliga assistenter på uppdrag av människor med funktionsnedsättningar. Företaget startades i Ockelbo av Pernilla Hålén 1998. Idag har företaget cirka 300 anställda i Gästrikland. Under fredag eftermiddag arrangerar OP Assistans sin årliga kundträff på Åmots Folkets Park. Kronprinsessparet besök sker i samband med en kaffepaus för samtal och idéutbyten.
                                                         
15.50 - 16.30  
Åbyggeby Landsbygdscenter
Åbyggeby Landsbygdscenter  är projekterad och byggd för aktiviteter året runt i naturskön miljö. Här finns också ett föräldrakooperativ och en fritidsförening med ett stort engagemang i skolan och i byns många utvecklingsidéer. Centret är också tänkt som boende och bas för Ockelbolägret - en av bröllopsgåvorna till Kronprinsessparet från Ockelbo kommun.
                                                         
19.00
Middag på Trädgårdens Hus Wij Trädgårdar
Innan middagen sker en invigning av ett eldtempel. Genom eldtemplet kommer alla som gästar Wij Trädgårdar att kunna förstå hur modern teknik kan leverera klimatsäker energi i gamla landskap. Kronprinsessparet, landshövdingen och kommunalrådet hälsar sedan på gästerna innan middagen startar.