Kronprinsessan besökte Barents Rescue i Jokkmokk

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kronprinsessan i samtal med deltagare vid övningen Barents Rescue i Jokkmokk. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Onsdagen den 21 september besökte Kronprinsessan Barents Rescue Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - den stora internationella krisövningen i Norrbotten med deltagande från Sverige, Norge, Finland och Ryssland.
Dagen inleddes med att Kronprinsessan, tillsammans med Myndigheten för samhällskydd och beredskaps (MSB) generaldirektör Helena Lindberg, reste med SNAM (Svenska nationella ambulansflyget) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från Stockholm. SNAM är ett passargerarflygplan som snabbt kan byggas om till ett flygande aktusjukhus med sex intensivvårdsplatser.

I Jokkmokk besökte Kronprinsessan fältövningen där en svår tågolycka simulerats i närheten av Jokkmokks centrum. I övningen begär Sverige internationell hjälp för att kunna hantera olyckan som inträffat i trakterna kring Jokkmokk.

Efter lunchen lyssnade Kronprinsessan på ett antal workshops, bland annat "SINDRA - hur arbetar MSB med stöd och information till drabbade och anhöriga", "MSBs insatspersonal - om att arbeta utomlands i internationella insatser som sjukvårdare" och "Hur hantera trauma vid en olycka eller oväntad kris".

Ansvarig för övningen är MSB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., i samverkan med länsstyrelsen i Norrbottens län samt Jokkmokks, Bodens och Luleås kommuner.