Kungen besökte Södertälje

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kungen, tillsammans med grundaren av Idrott utan gränser Admir Lukacevic, vid invigningen av Idrott utan gränser. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.
Onsdagen den 15 september besökte Kungen Helenelundskolan samt Hovsjö i Södertälje.

Vid Helenlundsskolan invigde Kungen "Idrott utan gränser" genom att kasta upp en baskeboll mellan en elev från Vallskolan och en från Helenlundsskolan.

Kungen sade i sitt tal att genom att Södertälje satsar på projektet "Idrott utan gränser" har Södertälje skapat förutsättningar för barn och ungdomar att få en bra start i livet - och en tro på framtiden:
– "Idrott utan gränser" är ett samarbete mellan kommunen, näringslivet, föreningslivet och andra organisationer. Gemensamt för alla är att de strävar efter att ge Er, barn och ungdomar, en tro på en bra och trygg framtid. Det är ett stort ansvar och viktigt löfte till Er. 

I Hovsjö berättade Patrik Derk, vd Telge Hovsjö AB, om vad som hänt i Hovsjö sedan 2008 då Kungaparet besökte Hovsjö på nationaldagen.

Därefter berättade ungdomar om de olika projekten, vad de gjort samt kommande verksamheter.

I sitt tal uttryckte Kungen sin glädje över vad Hovsjö har åstadkommit på två år:
– Vid vårt besök här berättade ni om allt som var på gång och allt som ni ville göra. Jag lovade att komma tillbaka för att se hur det gick med alla era planer. 

– Idag uppfyller jag mitt löfte. Nu är jag är tillbaka här i Hovsjö och ser allt som ni har åstadkommit. Då ser jag att ni också har hållit vad ni lovade för två år sedan. Det har hänt mycket under de här åren. Jag är imponerad!

Idrott utan gränser

"Idrott utan gränser" är en metod som ger barn och ungdomar, makt över sina egna liv genom ledarledd idrott. Metoden bygger på att man initialt introducerar "Idrott utan gränse"r och ledaren på idrottslektionen. Efter hand som projektet vinner mark och nya ledare rekryteras från ungdomarnas egna led fortsätter verksamheten att expandera till nya bostadsområden.

"Idrott utan gränser"-grundaren Admir Lukacevic startade rörelsen i Landskrona och är belönad med bland annat stipendium från Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.

Telge AB

Telgegruppen är Södertälje kommuns helägda bolag vars uppdrag är att skapa ett attraktivare Södertälje. Verksamheten omfattar bland annat bostäder, kommersiella och offentliga fastigheter, inköp, energi- och fjärrvärmenät, återvinning, hamn, VA, krafthandel och elförsäljning.