Kungaparet, Kronprinsessparet och Prins Carl Philip firade 200 årsdagen av Jean Baptiste Bernadottes landstigning i Helsingborg

Föregående 1 2 3 Nästa
Motiv: Kungaparet, Kronprinsessparet och Prins Carl Philip tas emot i Helsingör av Drottning Margrethe II och Prinsessan Benedikte. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.
Onsdagen den 20 oktober anlände Kungaparet, Kronprinsessparet och Prins Carl Philip till Kongekajen i Helsingör.
I Helsingör hölls en välkomstceremoni för att högtidlighålla att det idag är exakt 200 år sedan som Sveriges nye tronföljare, Jean Baptiste Bernadotte, reste från Helsingör och landsteg i Helsingborg.

Kungaparet, Kronprinsessparet och Prins Carl Philip anlände med fartyg till Helsingör. Där möttes de av den danska Drottningen, Margrethe II, och hennes syster Prinsessan Benedikte.

I Helsingör gick Kungligheterna till fots till den byggnad som år 1810 var det svenska konsulatet. Det var där som Jean-Baptiste Bernadotte avsade sig sin katolska tro och konverterade till den lutherska.
 
Därefter gjorde Kungaparet, Kronprinsessparet och Prins Carl Philip samma resa som deras anfader en gång gjorde för att landstiga i Helsingborg.

I Helsingborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster möttes Kungligheterna av Helsingborgarna.