Kungaparet fortsätter statsbesöket i Brasilien

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kungen håller tal i samband med den officiella lunchen. Foto: Jonas Ekströmer, Scanpix.
Onsdagen den 24 mars fortsatte Kungaparets statsbesök i Brasilien, även denna dag i Brasilia.
Dagen började med ett officiellt besök på Högsta Domstolen. Kungaparet möttes av domstolspresident Gilmar Mendes i närvaro av samtliga domstolsledamöter.

Högsta domstolen är Brasiliens högsta juridiska instans som avgör konstitutionella frågor samt överprövar vanliga mål. Domstolen har 11 ledamöter som utses av presidenten på livstid.
Sedan 2002 visas domstolens sessioner direkt i tv.

Därefter följde ett besök hos nationalkongressen. Nationalkongressen består av två kammare: deputeradekammaren och senaten. Kungaparet möttes av senatens talman José Sarney samt representanthusets talman Michel Temer.

Besöket följdes av ett möte med president Lula Da Silva på Itamaraty-palatset, där presidentparet gav en officiell lunch för Kungaparet.
I samband med lunchen höll Kungen tal, där han sade att Brasilien och Sverige har ett gemensamt mål att öka handeln och investeringarna mellan de två länderna.  

Itamaraty-palatset är Brasiliens utrikesministerium och ritat av Oscar Niemeyer. Byggnaden uppfattas som byggd av glas med sina arkader som reflekteras i en vattenspegel med öar av tropiska växter.  

Efter den officiella lunchen mötte Kungaparet representanter från brasilianska scoutorganisationer.

På kvällen var det mottagning och buffémiddag på Sveriges ambassad med representanter för den brasilianska regeringen samt svenska och brasilianska företagsrepresentanter.