Kungaparet besökte Amazonas

Föregående 1 2 3 4 5 Nästa
Motiv: Kungens tal i byn São Joaquim tolkades från engelska till portugisiska och sedan till byns dominerande indianspråk. Foto: Drasko Markovic
Kungaparet avslutade sin vistelse i Brasilien med ett besök i São Gabriel de Cachoeira och São Joaquim i delstaten Amazonas på inbjudan av Brasiliens försvarsminister Nelson Jobim och fru Jobim.
I denna mycket avlägsna del av Amazonas vid gränsen till Colombia arbetar militären nära med lokalbefolkningen för att främja hållbar utveckling. Majoriteten av soldaterna rekryteras ur den indianska lokalbefolkningen och militären står inte bara för arbetstillfällen utan också hälso- och sjukvård.

Kungaparet besökte det lokala militärsjukhuset, fick tillfälle att smaka på exotiska frukter från regnskogen som soldaterna använde i djungeln för att överleva samt deltog i ett byamöte med urfolken.

Vid detta byamöte tolkades Kungens tal på engelska först till portugisiska och sedan översattes det till det i byn dominerande indianspråket. Det finns tre separata språk som talas i den byn förutom det gemensamma språket portugisiska.