Kronprinsessparets sista dag på sin första gemensamma Västgötaresa

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tittar på energieffektiva bostäder i Brogården, där ett miljonprogramsområde för första gången byggs om till passivhus. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
Lördagen den 23 oktober inledde Kronprinsessparet med att närvara vid FN-förbundets seminarium med anledning av FN-dagen, i Göteborg.
Därefter for de vidare till Brogården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Alingsås. Brogården är ett bostadsområde som byggdes mellan 1971-1973, inom ramen för miljonprogrammet. Nu har Brogården byggts om till passivhus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., dvs välisolerade byggnader som till stor del värms upp genom den energi som redan finns i huset.

Kronprinsessparet åkte sedan till Flämslätt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Skara Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där de bjöds på lunch på Varnhems Stifts- och Kursgård.

På eftermiddagen besökte de Varnhems Klosterkyrka. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I den romansk-gotiska klosterkyrkan vilar Stockholms grundare Birger Jarl och enligt traditionen ytterligare fyra svenska medeltidskungar.

Som avslutning på sin Västgötaresa for Kronprinsessparet till Gothia Science Park Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Skövde. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tanken bakom Gothia Science Park är att erbjuda en samlad innovativ miljö för företag med ambitioner att växa.