Kronprinsessparet på Västgötaresa torsdagen den 21 oktober till lördagen den 23 oktober

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel visar upp en teckning de fått av barn utanför Garnisonskyrkan vid Karlsborgs fästning. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.
Torsdagen den 21 oktober inledde Kronprinsessparet sitt besök i Västergötland.
Kronprinsessparet började sitt första gemensamma besök i sitt hertigdöme Västergötland, med att åka till Almnäs Bruk, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. utanför Hjo. Almnäs bruk är Sveriges största helt ekologiska jordbruk som sedan två år tillbaka även har ett ysteri och tillverkar ostar.

Kronprinsessparet fick delta i ystningen av Wrångebäckosten, en ost som började att tillverkas redan 1860. Därmed räknas Wrångebäckosten som Sveriges äldsta, levande ostmärke.

Hjo


Därefter bar det av till stadshuset i Hjo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Från balkongen på stadshusets andra våning följde Kronprinsessparet musikunderhållningen på torget.

Karlsborg


Efter Hjo reste Kronprinsessparet vidare till Karlsborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Först besökte de Karlsborgs fästning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och fick en kort föreläsning om fästningens historia. Därefter begav de sig till Garnisonskyrkan. Denna kyrka var fram till 1925 tänkt som riksdagens plenisal i händelse av krig.

I Karlsborgs kommun besökte Kronprinsessparet också Forsvik, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger vid Göta Kanal och är en intressant bruksmiljö med både industrihistoria och vackra och annorlunda miljöer.

Tibro


Efter Forsvik, åkte Kronprinsessparet vidare till Tibro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där de bland annat besökte Tibro Actionpark och mötte ungdomar som åkte skateboard och BMX-cykel i den nyinvigda parken.

Mariestad


På kvällen gav landshövdingeparet Lars och Ann-Christine Bäckström, middag på residenset Marieholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Mariestad.