Kronprinsessparet på andra dagen av sin Västgötaresa

Föregående 1 2 3 4 5 Nästa
Motiv: Kronprinsessparet i Kinnekulle. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.
Fredagen den 22 oktober fortsatte Kronprinsessparet på sin Västgötaresa.
Fredagen började med ett besök på Högkullen i Kinnekulle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där Kronprinsessparet promenerade till Kungastenarna. Här har Kungliga genom århundraden skrivit sina namn på stenar, och här skrev Kronprinsessparet sina namn på en förlaga som därefter ska ristas in i stenen.

Kinnekulle har beskrivits som Västergötlands heliga berg och Olof Skötkonung lär ha låtit döpa sig här.

Läckö slott


Därefter begav sig Kronprinsessparet till Läckö slott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Lidköpings kommun. På Läckö slott avtäckte Kronprinsessan en modell av Naturrum Vänerskärgården - Victoriahuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Naturum Vänerskärgården — Victoriahuset


Naturum Vänerskärgården — Victoriahuset, är en byggnad som Statens fastighetsverk kommer att uppföra vid Stallviken, ca 400 meter söder om Läckö slott, i anslutning till karpdammarna med anor från 1600-talet. Byggnaden ligger på ett trädäck mot Vänern.

Qvänum mat och malt


Kronprinsessparet bjöds därefter på lunch på Qvänum mat och malt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där ägaren Claes Wernersson, som även är matambassadör för Västergötland, tog emot.

Vara


Efter lunchen åkte Kronprinsessparet vidare till Vara Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På torget i Vara visade flera lokala livsmedelsproducenter upp sina produkter.

Hammarkullsskolan i Angered


På eftermiddagen besökte Kronprinsessparet Hammarkullsskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Angered i Göteborg. Där hälsade de på företrädare för verksamheten El Sistema Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ett tjugotal deltagande barn. De lyssnade på ett musikframförande av fyra av El Sistemas körer och orkestrar.

På kvällen gavs middag på residenset i Göteborg.