Drottningen och vinnarna av Nutidsorienteringen

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa
Motiv: Drottningen och alla vinnarna i Nutidsorienteringen. Foto: David Löfvendahl/Kungl. Hovstaterna
Under flera år har Drottningen den 10 december delat ut första priset till vinnarna i Nutidsorienteringen. Glada och förväntansfulla högstadieelever samlades i Gröna salongen på Drottningholms slott. 
Drottningen gratulerade alla vinnarna som var och en fick ta emot en brosch ur Drottningens hand. Efter prisutdelningen samtalade Drottningen med ungdomarna och när de berättade att de skulle sitta längst upp i Konserthuset under prisutdelningen lovade Drottningen att vinka till dem.

Sedan 1939 har Dagens Nyheter anordnat Nutidsorienteringen. Det är en tävling som vänder sig till alla Sveriges högstadieelever. 2010 var 246 751 elever med och tävlade från 1123 skolor över hela landet. Varje län får en vinnare och de med högst poäng blir även riksvinnare, i år svarade fyra ungdomar rätt på alla frågor och fick högst poäng vid utslagsfrågorna.

Förutom en resa till Stockholm och prisutdelningen på Drottningholms slott väntar även en lunch på Rosenbad med utbildningsminister Jan Björklund, besök vid Nobelmuseet, närvaro vid Nobelprisutdelningen i Stockholms Konserthus samt en middag på kvällen för alla vinnarna.