Drottningen invigde Sveriges första barnhospice

Föregående 1 2 Nästa
Motiv: Drottningen klipper bandet till Nordens första barnhospice, Lilla Erstagården. Bakom Drottningen syns Georg Engel som är verksamhetschef. Foto: Fredrik Persson/Scanpix.
Torsdagen den 9 september invigde Drottningen Lilla Erstagårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Sveriges första barnhospice.
Lilla Erstagårdens uppgift är att förstärka sjukvården för barn och ungdomar genom att erbjuda avancerad vård i livets slutskede i en hemlik miljö, stödja barnen och deras familjer och se till att livet kan fortsätta på det sätt som barnet och familjen vill och klarar av.

Vid invigningen talade först Stefan Nilsson, Ersta diakonis direktor, samt Georg Engel som är verksamhetschef. Båda betonade glädjen över att Lilla Erstagården nu finns, och att målet är att familjerna ska känna sig så hemma som det bara är möjligt, och att uppgiften därför är att vården inte ska märkas.

Drottningen är Ersta diakonis beskyddarinna. I sitt invigningstal sade hon att "idag vårdas de flesta svårt sjuka barnen hemma under sin sista tid och så ska det fortsätta att vara. För några barn, som inte kan vårdas hemma, är en hospice-miljö ett bättre alternativ än sjukhuset och även för deras familjer."