Upptäck Hagaparken med audioguide

Upptäck Hagaparken med audioguiden – ett enkelt och spännande sätt att bli guidad i parken.
Hagaparken är kanske Sveriges främsta exempel på en "engelsk park". Parkstilen växte fram i England under mitten av 1700-talet och utgår från naturen med mjukt formade gräsytor, så kallade pelouser, växel-verkande med mörka skogspartier och halvöppna hagar.

Stilen hämtade influenser från antiken, Italien och Kina och karaktäristiskt är de slingrande gångarna, bersåerna och de ståtliga träden. Stor betydelse för parkens utformning hade arkitekten Fredrik Magnus Piper.

Audioguiden består av 14 guidepunkter som vardera har en taltid på cirka tre minuter. Varje talpunkt avlyssnas var för sig så man behöver inte följa en speciell slinga för att ha glädje av informationen. Guiden finns på svenska och på engelska.

Audioguiden får du gratis via din mobiltelefon (kostnad för samtal tillkommer) eller genom att ladda ner informationen till en MP3-spelare, se länkar uppe till höger på sidan.

För att lyssna via telefon ring +46-(0)8-551 171 70. Den ordinarie kostnaden för samtalet tillkommer.

Audioguiden är ett samarbete mellan Solna stad, Statens fastighetsverk och Ståthållarämbetet.

Upptäck mer

Ladda ner audioguiden till MP3-spelare på svenskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller engelskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läs mer om audioguidenöppnas i nytt fönster
Läs mer om Hagaparkenöppnas i nytt fönster