Kungen avtäckte bilateralt konstverk på Hanaholmen


Foto:Jonas Ekströmer/Scanpix

Foto:Jonas Ekströmer/Scanpix

Torsdagen den 8 oktober invigde Kungen och Finlands president, Tarja Halonen, tillsammans två nya konstverk på Hanaholmen.
De två utekonstverken är skapade i samarbete mellan finländskan Kaarina Kaikkonen och svenska Elisabet Sagefors. Verken symboliserar samhörigheten mellan Finland och Sverige. Konstverken är ett samarbetsprojekt mellan Statens konstråd i Sverige och Statens konstverkskommission i Finland.

I sitt invigningstal sade Kungen att "de goda relationerna mellan Sverige och Finland visar sig ofta inom just konst och kultur. Våra relationer är en garanti för att vi ska bygga samhällen där människor kan leva ett gott och människovärdigt liv."

Efter invigningen hölls ett seminarium om värdebaserat ledarskap på Hanaholmen. Seminariet inleder en ny ledarskapsutbildning riktad till dem som är under 26 år.

I sitt tal inför seminariet berättade Kungen att denna ledarskapsutbildning för scouter är den första internationella ledarskapsutbildning där svenska och finska unga människor träffas och samarbetar för att bli goda ledare. Även om vi är goda grannar har vi också kulturella skillnader som bidrar till att göra kursen mer dynamisk och intressant.

Under fredagen den 9 oktober besökte Kungen sydvästra Finlands scoutrdistrikt i trakten av Åbo.

Upptäck mer

Läs Kungens tal vid avtäckningen av bilateralt konstverk
Läs Kunges tal vid seminariet "Värdebaserat ledarskap"