Kronprinsessan invigde ISAPA-symposium i Gävle

Kronprinsessan vid invigningen av 17:e ISAPA-symposiet i Gävle. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Kronprinsessan vid invigningen av 17:e ISAPA-symposiet i Gävle. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Tisdagen den 23 juni 2009 invigde Kronprinsessan det 17:e ISAPA-symposiet (International Symposium of Adapted Physical Activity) i Gävle.
I invigningstalet sade Kronprinsessan: "Jag har vid flera tillfällen haft äran att följa Svenskt utvecklingscentrum för handikappidrotts viktiga arbete och innovativa aktiviteter, samt även både den svenska och internationella paralympiska kommitténs arbeten. Ett exempel är den paralympiska skoldagen som anordnades under de paralympiska spelen. Jag har mött så många imponerande människor fyllda av förmåga att jag måste säga att det inte handlar om oförmåga i form av handikapp utan snarare om förmåga".

Efter invigningen deltog Kronprinsessan i två seminarier. Det första seminariet leddes av doktor Alan Kirk, professor vid Kennesaw State University, USA. Doktor Kirk talade om vikten av fysisk träning för rehabilitering vid posttraumatisk stress. Det andra seminariet hölls av professor Gert-Peter Brüggemann, professor vid tyska Sport Universitet i Köln. Det handlade om "fallet Pistorius" - en mycket uppmärksammad dubbelbensamputerad sydafrikansk 400m-löpare, som ville delta vid OS i Beijing och inte endast vid Paralympics.

Upptäck mer

Länk till ISAPA Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., International Symposium of Adapted Physical Activity

Länk till SUH Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Svenskt Utvecklingscentrum för Handikappidrott