Kungen delade ut Vegamedaljen

Kungen med mottagarna av Vegamedaljen
Professor emeritus Leif Wastenson, professor Jean Comaroff  och  professor John L. Comaroff
Foto: Anders Wiklund, Scanpix
Vid en cermoni på Kungliga slottet den 24 april delade H.M. Konungen ut Vega medaljen, Anders Retzius medalj i guld, till Professor Jean Comaroff och professor John L. Comaroff från Sydafrika.

Motiveringen lyder:
Professorerna Jean Comaroff och John L. Comaroff tilldelas Anders Retzius medalj i guld 2007 för sina insatser för den internationella antropologin, särskilt för förnyarverksamhet i historisk antropologi och banbrytande insatser i kolonialismens och postkolonialismens antropologi. Deras forskningsfält har främst varit deras sydafrikanska hemland; deras centrala roll i samtida afrikaforskning har också omfattat nära samarbete med kollegor i Afrika, Europa, Israel och USA.

Vid samma tillfälle tilldelades Professor emeritus Leif Wastenson, Johan August Wahlbergs medalj i silver

Professor emeritus Leif Wastenson tilldelas Johan August Wahlbergs medalj i silver 2007 för sina stora insatser för ämnet geografi i allmänhet, inte minst genom chefredaktörskapet för Sveriges Nationalatlas.
År 2007 är det 20 år sedan arbetet med Nationalatlasen påbörjades.

Medaljerna utdelas av Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi och utdelas på årsdagen av ångfartyget Vegas ankomst till Stockholm den 24 april 1880.

Upptäck mer

Läs mer om

SSAGlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(extern länk)