Kungaparet på kommunbesök i Täby

Kungaparet på kommunbesök i Täby. Foto Clas Göran Carlsson
Kungaparet på kommunbesök i Täby den 3 maj 2007. På bilden också riksspelman Mårten Hellquist. Foto Clas Göran Carlsson
Kungaparet genomförde den 3 maj ett besök i Täby kommun.

Kungaparet anlände till Jarlabankes bro i Täby kyrkby där landshövding Per Unckel tog emot och presenterade kommunfullmäktiges ordförande Jan Rosenberg, som stod värd för besöket. Efter en inledande välkomstceremoni och information om Jarlabankes bro färdades Kungaparet med häst och vagn till Täby Kyrka.

I Täby Centrum gavs Information om "Det nya Täby centrum" av stadsbyggnadschef Tommy Jägenstedt.
Därefter gick färden vidare till Näsbyparks äldreboende, som är Sveriges första och enda äldreboende för parkinsonsjuka.

Kulturprogram vid Näsby Slott

Vid Näsby Slott anslöt representanter från Täbys vänort Reinbek i Tyskland. Ett kulturprogram framfördes med deltagare från Täby Blås, Laisings Dansinstitut, Täby Musikklasser, Slagverksensemblen, Ung kultur, Friskis&Svettis och Estetiska programmet på Tibble gymnasium.

Tal utväxlades och efter en lunch på Näsby slott gavs en visning av skeppet Viking Plym, Täbys hundraåriga vikingaskepp.

Besök på Täby galopp och i Hägernäs strand

På eftermiddagen gjorde Kungaparet ett besök på Täby Galopp, där VD Lotta Mossberg hälsade välkommen och gav information om träningsverksamheten och en visning av stallarna.

Kungaparet besökte sedan Big Image Systems AB där de fick information om och visning av företagets tillverkning av stora bilder på tygmaterial.

Dagen avslutades med ett besök i den nya stadsdelen vid vattnet, Hägernäs strand.

Mer information om besöket finns via länken till höger på denna sida.

Upptäck mer