Högtidliga audienser

Fyra ambassadörer överlämnade torsdagen den 1 februari 2007 sina kreditivbrev till H.M. Konungen.
Spaniens ambassadör. Foto: Kungl. Hovstaterna/Alexis Daflos
Foto: Kungl. Hovtstaterna / Alexis Daflos

Spanien

Spaniens nyutnämnde ambassadör Enrique Viguera Rubio är född 1953 och är karriärdiplomat. Bland Viguera Rubios tidigare befattningar märks bland annat hans roll som spansk delegat i förhandlingarna om Sveriges medlemskap i EU. I övrigt har han under senare år varit generaldirektör och ansvarig för integration och samordning av EU-frågor i utrikesministeriet, biträdande enhetschef (EU-frågor) och ambassadråd vid ambassaden i Ottawa.

Estlands ambassadör. Foto: Kungl. Hovstaterna/Alexis Daflos
Foto: Kungl. Hovstaterna / Alexis Daflos

Estland

Estlands nyutnämnde ambassadör Alar Streimann är född 1964 och är karriärdiplomat. Sverige känner han väl till sedan en tidigare period som biträdande chef för Estlands ambassad i Stockholm. Han kommer närmast från posten som ambassadör vid Europarådet i Strasbourg och har tidigare varit biträdande delegationschef för Estlands medlemsskapsförhandlingar med EU, biträdande statssekreterare för frågor rörande integrationen inom EU och generaldirektör i för ekonomiska frågor i utrikesministeriet.

Sydafrikas ambassadör med följe på Yttre borggården. Foto: Kungl. Hovstaterna/Alexis Daflos
Foto: Kungl. Hovstaterna / Alexis Daflos

Sydafrika

Sydafrikas nyutnämnde ambassadör Sophonia Raphulane Makgetla är född 1945. Han var aktiv inom ANC:s militära gren under kampen mot apartheid och utbildade sig senare till filmare. 1991 återvände han till Sydafrika började arbeta inom film och media och har under senare år bland annat varit chef för programverksamheten vid Sydafrikas nationella radio- och TV-bolag och biträdande chef för radio och videoenheten vid Sydafrikas nationella radio- och TV-bolag.

Angolas ambassadör med följe på Inre borggården. Foto: Kungl. Hovstaterna/Alexis Daflos.
Foto: Kungl. Hovstaterna / Alexis Daflos

Angola

Angolas nyutnämnde ambassadör Domingos Culolo är född 1941. Han är jurist och kommer närmast från posten som ambassadör i Slovakien. Han har tidigare varit bland annat riksåklagare och biträdande riksåklagare.

Upptäck mer

Se ett

bildspel

om hur en högtidlig audiens går till.