Kungen delade ut stipendier vid Stockholms Rotaryklubbs 80-årsjubileum

Bilden fr v: Wilhelm Lemke, stipendiet till Läkarbanken, Monika Pettersson, stipendiet till Rotarys Ungdomsutbyte, H.M.Konungen, Göran Bergmark, Coachstipendium, Karwan Faraj, Caochstipendium, Håkan Svennerstål instiftaren av stipendierna och Axel Murray. Foto: Clas Göran Carlsson
Bilden fr v: Wilhelm Lemke, stipendiet till Läkarbanken, Monika Pettersson, stipendiet till Rotarys Ungdomsutbyte, H.M. Konungen, Göran Bergmark, Coachstipendium, Karwan Faraj, Coachstipendium, Håkan Svennerstål och Axel Murray. Foto: Clas Göran Carlsson
H.M. Konungen delade idag ut två coach-stipendier till Göran Bergman, Vallentuna, och Karwan Faraj, Göteborg, vid Stockholms Rotaryklubbs 80-årsjubileum i Stockholm.
 
Samtidigt utdelades också stipendier till Rotarys Läkarbank och Rotarys Ungdomsutbyte.

Stipendiet Årets Rotary coach gick till Göran Bergman, som med stort engagemang startat och genomfört olika ungdomsprojekt i Vallentuna. Flera projekt har riktat sig till ungdomar i utanförskap som befinner sig i "riskzonen". Några exempel är mentorprogram, samverkan med Fryshuset och Lugna Gatan och dess juniorverksamhet, stöttande av Ung företagsamhet mm. Göran Bergman är en drivande kraft i detta arbete och har bidragit till att engagera många rotarianer - och andra - i ungdomsarbetet i Vallentuna.

Stipendiet Årets ungdomscoach, tilldelades Karwan Faraj från Angered i Göteborg. Karwan kom till Sverige hösten 1996, 14 år gammal. Karwan, som har kurdisk bakgrund, bar med sig många traumatiska krigsupplevelser och hade svårt att finna sig till rätta i skolan i Sverige. Så småningom var han med och startade Kulturatom i Angered, ett ställe dit ungdomar kommer för att lära sig spela teater, musik och umgås. Han arbetar idag på Lugna Gatan i Göteborg samt även som fritidsledare på fritidsgård i Angered. Karwan förmedlar positiva värderingar och attityder till ungdomar i förorten. Han brinner för är att få unga invandrare att förstå och bli delaktiga i det svenska samhället. Han inspirerar dagligen ungdomarna till att sträva mot sina drömmar och mål, och han hjälper dem att hitta vägar för att nå dit. 

Dagens stipendier utdelades ur Axel Murrays och Carl-Wilhelm Stenhammars Fond.

Upptäck mer