Hon vann kungligt slottspris

Slottsprisvinnaren Britt Fredin i fyrspann från Hovstallet på väg till Skansen. Foto: Kungl. Hovstaterna.
Som en drottning färdades Britt Fredin från Kungliga Slottet i fyrspann från Hovstallet. Foto: Kungl.Hovstaterna.
Britt Fredin heter den lyckliga pristagaren till slottspriset, som lottades ut i Sveriges Television vid Kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande den 14 juli.

Tisdag den 1 augusti besökte hon Stockholm för att "ta emot" sitt pris: visning av Kungliga Slottet, färd i hästvagn från Slottet till Skansen och fri entré till årets sista allsångskväll på Sollidenscenen.

Kunglig kortegeväg


Kungens hästar befinner sig på sommarbete. Men för Britts skull ställde Hovstallet upp med ett fyrspann. Vid tömmarna satt beridaren vid Hovstallet, Bo Karlsson, och Clara Secher.

Som en drottning fick Britt med sitt sällskap elegantast tänkbara färd från Stockholms slott till Skansen. Färdvägen var densamma som Kungaparets på nationaldagen.

Fem miljoner till Victoriafonden


Priset lottades ut bland många andra eftertraktade priser till tv-tittarna, när SVT sände det kungliga födelsedagsfirandet på idrottsplatsen i Borgholm.

I samband med sändningen samlades pengar in till Kronprinsessan Victorias fond för barn och ungdomar med funktionshinder. Fonden ingår i Radiohjälpen.

Drygt 5,3 miljoner kronor skänktes år 2005  till fonden.