Uppriktig Kronprinsessa mötte pressen i Australien

Kronprinsessan möter pressen. Foto: Pressens Bild.
Foto: Pressens Bild AB
H.K.H. Kronprinsessan Victoria fortsätter sin resa i Australien. Från torsdag den 17 mars är det Sydney som står i fokus för den svenska satsningen "Swedish Style".

-Jag är imponerad över vad jag sett i Australien och skulle gärna komma tillbaka på ett privat besök, berättade Kronprinsessan för tidningen The Sydney Morning Herald vid ett pressmöte på torsdagen.

-Att resa för Swedish Style är ett sätt att lära känna Australien som kanske inte är så vanligt men det är roligt. Det är inte bara plikter!

Journalisterna var nyfikna på vad Kronprinsessan tyckte om sin danska "kollega", Kronprinsessan Mary, som varit på bejublat besök i Australien samtidigt. Hade Kronprinsessan Victoria några goda råd att ge?

- Det är mycket svårt att kastas in i en sådan här situation med alla förväntningar som läggs på en. Jag beundrar Mary och hur hon har klarat det här, svarade Kronprinsessan Victoria, som tyckte att det viktigaste var att hitta sin egen väg i livet och vara sig själv
Under torsdagen hann Kronprinsessan möta cheferna för Australiens ledande reseföretag vid seminariet "Visit Sweden" och titta på designutvecklingen på Electrolux Design Center.
Kronprinsessan på svenska skolan i Sydney. Foto: Pressens Bild.
- "Var har Kronprinsessan sin tiara!" undrade lilla Alexandra, 2 år, till vänster i bild då Kronprinsessan satte sig bland barnen från Svenska Skolan i Sydney.
Foto: Pressens Bild AB
Lunchen på Hotel Sheraton on the Park blev en uppvisning i svenskt smörgåsbord. Små prinsar och prinsessor från svenska skolan hälsade Kronprinsessan Victoria välkommen med sång och teckningar.
Krögaren Carl-Jan Granqvist föreläste om svensk gastronomi och mezzo-sopranen Katarina Fallholm underhöll gästerna.
På torsdagskvällen är Kronprinsessan hedersgäst vid en galamiddag i Sydneys Stadshus. Värdar är ambassadör Karin Ehnbom-Palmquist och ordföranden i kommittén i Sydney Stephen Loosley.
Kronprinsessan på galamiddag. Foto: Pressens Bild.
Kronprinsessan på väg till galamiddag för Swedish Style i Sydney Stadshus. Foto: Pressens Bild AB.

Upptäck mer

Läs mer om

Kronprinsessan i Australien

för Swedish Style