Kronprinsessan Victoria på Sverigesatsning i Australien

Kronprinsessan vid invigningen av Swedish Style Australia. Foto: Pressens Bild.
Foto: Pressens Bild
H.K.H. Kronprinsessan Victoria befinner sig under tiden 10 - 20 mars i Australien. Kronprinsessan skall medverka i lanseringen av "Swedish Style in Australia 2005", den största Sverigesatsningen i Australien någonsin. Initiativet har tagits av Svenska ambassaden i Canberra i samarbete med bl. a. Exportrådet och skall presentera svensk livsstil, kultur, design, mode, resor, musik och mat.

Kronprinsessan gör sitt första besök i Australien. Det omfattande programmet inleddes med en intervju i australisk tv på torsdagen. Framträdandet i morgonprogrammet "Sunrise at Seven" i TV-Channel 7 blev en tittarsuccé.

På eftermiddagen reste Kronprinsessan till Melbourne för ett seminarium om stadsmiljöer. På kvällen bjöd guvernör John Landy på galamiddag för 450 gäster i National Gallery of Victoria.

Invigningen av de båda utställningarna "4Stories" och "Experience Sweden" äger rum fredag den 11 mars i Atrium amphitheatre vid Federation Square, Melbourne. Kronprinsessan kommer att välkomnas av svenska ambassadören Karin Ehnbom-Palmquist och landshövding Mats Hellström, som ingår i den svenska delegationen. Fredagens program innehåller också ett möte med studenter som studerar svenska vid Universitetet i Melbourne.

Lördag den 12 mars besöker Kronprinsessan bland annat repetitionerna vid Australiens nationalbalett och närvarar vid en konsert med Robert Wells och Katarina Fallholm på Federation Square.

Söndag den 13 mars deltar Kronprinsessan i gudstjänsten i Svenska Kyrkan i Melbourne och träffar svenska församlingsmedlemmar. På kvällen ges en extraföreställning på Her Majesty´s Theatre i närvaro av Kronprinsessan Victoria av musikalen "Mamma Mia", som blivit en stor framgång i Australien.

Upptäck mer