H.M. Konungens födelsedag den 30 april 2005

Kungafamiljen.  Foto: Pressens Bild
H.M. Konungen hyllades på sin 59:e födelsedag på lördagen av många tusen stockholmare, som samlats på Stockholms slotts Yttre borgggård. Den officiella uppvaktningen skedde i samband med högvaktsavlösningen. Tre musikkårer - Arméns musikkår, Arméns Trumkår och Livgardets dragontrumpetarkår - konserterade och ett leve för Konungen utbringades.
Kungen på väg över Inre borggården för att ta emot gratulationerna på födelsedagen 2005
H.M. Konungen på Stockholms slott den 30 april 2005 åtföljd av H.K.H. Prins Carl Philip och stabschefen Frank Rosenius. Foto: Kungl. Hovstaterna
En ringlande rad av barn i alla åldrar köade för att överlämna blommor och teckningar till Kungen. Hjälpsamma polismän tog de blygaste i hand och Kungen hälsade på dem alla och tackade för gratulationerna.

Från ett fönster i en av Ordenssalarna  mottog sedan Kungen tillsammans med Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine gratulationer från vinkande och sjungande besökare på borggården.

Många stockholmare och utländska turister sökte sig till Rikssalen för att under dagen skriva personliga gratulationshälsningar till Kungen på framlagda listor.