Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur

Gustaf VI Adolfs monogram

Stiftelsen Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur ger anslag till svensk humanistisk forskning och kulturminnesvård.

Av 303 inkomna ansökningar 2021, fördelades 8 miljoner kronor på 193 ansökningar.

Bakgrund

Stiftelsen har tillkommit genom en sammanslagning av Kungafonden och Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur, som skapades genom insamlingar till kungens 70- och 80-årsdagar.

Frimärken utgivna till 90-årsdagen.

Frimärken utgivna till 90-årsdagen. Foto: Gerhard Helmfrid

I och med en nationalinsamling till Gustaf VI Adolfs 90-årsdag då det utgavs en speciell frimärksserie, ett jubileumsmynt och gratulationskort nybildades Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur.

Jubileumsmynt utgivna i samband med kungens 90-årsdag. Foto: Kungl. Myntkabinettet

Dagens fond drivs i form av en stiftelse. Fonden följer idag de stadgar som antogs 1973 och högsta beslutande över fondens medel är Hans Majestät Konungen.

Fondens ändamål är att verka för befästande och främjande av svensk kulturminnesvård och humanistisk forskning med närliggande intresseområden.

Ansökan

» Här ansöker du!

Frågor och svar

» Vanliga frågor i samband med ansökan

Utdelningar

» Läs om utdelningarna som sker en gång per år

Kontakta oss

Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur
Kungliga slottet
107 70 Stockholm
08-402 85 85

Kontorstider
Kansliet är bemannat på oregelbundna tider. Vänligen använd i första hand nedanstående formulär så svarar vi så snart som möjligt. Ange alltid referensnummer angående befintligt anslag. Sista ansökningsdag är den 15 september.

Skicka meddelande