Öppettider Drottningholms slott 2-10 juni
Drottningholms slott. Foto: Kungahuset.se

Drottningholms slott. Foto: Kungahuset.se

H.K.H. Prinsessan Leonores dop äger rum i Drottningholms slottskyrka den 8 juni. I samband med dopet, perioden 4–10 juni (med reservation även för 2–3 juni) är Drottningholms slott tillfälligt stängt. Slottsområdet är dock öppet under denna period med egen rundvandring och guidade visningar av slottsparken och Kina slott. Även besökscentret med kafé/restaurang och Slottsboden är öppet.

Slottet stängt 4–10 juni

4–10 juni, med reservation även för 2–3 juni, är Drottningholms slott tillfälligt stängt  med anledning av förberedelser och genomförande av officiell representation.

Parkvandringar 4–7 juni, 9–10 juni

De dagar då Drottningholms slott är stängt hälsar vi våra besökare varmt välkomna att följa med på guidade visningar i den magnifika slottsparkenlänk till annan webbplats kl. 10.00, 12.00, 14.00 och 16.00 på svenska och engelska. Visningsbiljetter säljs i besökscentretlänk till annan webbplats, där också kafé och restaurang finns.

Extra öppethållande av Kina slott

Perioden 4–10 juni, med reservation för 2–3 juni, öppnar Kina slottlänk till annan webbplats en timme tidigare och är öppet 10.00–16.30.

Gröna salongen på Kina slott. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna.

Gröna salongen på Kina slott. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna.

Avspärrningar dopdagen 8 juni

Den 8 juni sker inga parkvisningar med guide, då är inte heller besöksparkeringen framför Drottningholmsteatern tillgänglig för parkering. Vi hänvisar besökare att parkera vid Karusellplan eller vid Kina slotts parkeringsplats.

En stor del av parkområdet kommer att hållas öppet för allmänheten den 8 juni. Kina slott är öppet alla dagar hela perioden även den 8 juni.