Kina slott i Drottningholms slottspark öppet dagligen till och med september

Kina slott är öppet dagligen maj till september. Gör en sommarutflykt till Drottningholm och besök det exotiska lustslottet. Slottet är öppet för fri rundvandring och audioguider som berättar om slottets spännande historia finns att låna i entrén.

Audioguide och fri rundvandring

Med Kina slotts nya audioguide ges en spännande visning, den tar dig genom salarna och berättar om slottets historia, föremålen och vilka som verkat där. Audioguider finns att låna i slottets entré.

Kina slott är öppet dagligen maj–september kl. 11.00–17.00

Biljetter

Biljetter kan köpas i slottets entrékassa och i Besökscentret under ordinarie öppettid eller på webben. För den som även vill besöka Drottningholms slott finns en kombinationsbiljett. Vänligen observera att Drottningholms slott är stängt 4–12 juni.

» Köp biljett till Kina slottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

» Köp kombinationsbiljettlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Promenera i slottsparken

Promenera i den vackra slottsparken och titta närmare på byggnader och skulpturer som finns där. Här vandrar du genom historiska stilideal från
1600–talets barock till engelsk park från sent 1700–tal.

Karta över slottsområdet med information om parken finns att ladda hem.

Butik och servering

På Kina slott finns ett litet sortiment av souvenirer med anknytning till slottet. Ett större sortiment av produkter finns i Slottsboden som är belägen i Besökscentret vid Drottningholms slotts sjösida. Där finns även kafé och restaurang.

Slottsutflykt med båt

Åk på en slottsutflykt med Strömma kanalbolag, från Stadshuskajen till Drottningholm. Färdas genom Stockholms idylliska skärgård med sekelskiftesbåt. Boka biljetter och läs mer om båtturerna: www.stromma.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

» Läs mer om Kina slott
» Hitta hit