H.M. Drottningens tacktal vid De Gamlas Dag

Ekerö

(Det talade ordet gäller)

Mina damer och herrar,

Varmt tack till kultur-och fritidsnämnden i Ekerö kommun för denna hedrande utmärkelse. Det är en stor ära för mig att ta emot detta pris och jag är både glad och rörd!

I år är det mer än 25 år sedan jag föreslog för Kungen att vi skulle samla de äldre i vår kommun och ha en picknick i slottsparken på Drottningholm. Det känns som igår!

Ett par år senare tog Ekerö kommun över arrangemanget och sedan dess har vi varit här på det vackra Ekebyhov. De Gamlas Dag ligger mig mycket varmt om hjärtat och jag ser varje år fram emot denna stund.

En dag som denna ger den viktiga möjligheten att skapa gemenskap och är ett fint avbrott i vardagen. Att vara här i Ekebyhovs slottspark tillsammans med er, samtala med er, dela er glädje och vänskap har blivit en kär tradition.

Återigen, stort tack för detta fina pris och för det varma mottagandet!

Till toppen