H.M. Konungens välkomsttal vid Världens musik, Stenhammars slott

Plats, exempelvis Kungl. Slottet, Stockholm

(Det talade ordet gäller)

Kära gäster, från Flen med omnejd.

Efter förra årets paus känns det nu extra trevligt för Drottningen och mig att få hälsa er alla varmt välkomna!

Vi gläds åt att det har börjat bli något av en tradition, detta, att samlas här på Stenhammar en gång om året för att njuta av världens mat och musik.

Det är ju så med smaker och toner, att de har en alldeles enastående förmåga att överbrygga avstånd. De kan få människor från olika kulturer och generationer att mötas – att förstå varandra, trots olika språk och referensramar.

[Musik] kan få människor från olika kulturer och generationer att mötas – att förstå varandra, trots olika språk och referensramar.

H.M. Konungen

I år kan vi – av kända skäl – inte ägna oss åt mat i den utsträckning som vi gjort tidigare. Vi måste fortfarande hålla avstånd. Men vi kommer i stället att få desto mer av själslig näring, i form av härlig musik från världens alla hörn!

För Drottningen och mig är Stenhammar ett andra hem, och under pandemin har vi tillbringat mer tid än vanligt här. Vi är mycket tacksamma för den möjligheten och det är med stor glädje som vi nu hälsar er alla varmt välkomna hem till oss!

Till toppen