H.K.H. Prinsessan Sofias avslutningsord vid Sophiahemmets digitala examensceremoni

(Det talade ordet gäller)

Kära Sophiasystrar, specialistsjuksköterskor, Silviasystrar och Silviasjuksköterskor!

Jag är så glad över att få vara en del av er stora examensdag, tack vare ert driv och ansvarskänsla är ni nu framme vid er examen. Ett efterlängtat mål och samtidigt en startpunkt.

Nu tar ni steget ut i någonting nytt. Ut i en yrkestillvaro där andra människor kommer att behöva er, kommer att lita på er, kommer att minnas er – kanske hela sina liv. Det är ett stort och fint förtroende att bära.

Det senaste året har gett en djupare förståelse för vårdens arbete, hur skört vårt samhälle är utan er, ni vårdar inte bara en individ, ni vårdar ett land.

Under mina år som hedersordförande för Sophiahemmet, ideell förening har jag många gånger imponerats av den professionalism och det engagemang som finns bland alla er studenter och medarbetare på Sophiahemmet högskola.

Jag är stolt över att få vara ambassadör för detta viktiga arbete. Och jag hoppas att ni känner er minst lika stolta, och väl rustade för framtiden, när ni nu tar emot era examensbevis.

Nu ska ni ut och göra skillnad för människor under många år framöver. Det är stort, viktigt och hedervärt. Ett stort grattis till er examen och varmt lycka till på er fortsatta väg framåt!