H.K.H. Prins Daniels hälsning till Basketforum

(Det talade ordet gäller)

Mina damer och herrar,

Jag är en stolt beskyddare av Svensk Basket. Från min uppväxt i Ockelbo vet jag vad basketen kan betyda för ett samhälle och de som lever där.

De senaste fem åren har jag valt att ägna en stor del av min tid åt barns och ungas hälsa. I Sverige är det i dag bara två av tio barn som rör på sig tillräckligt. Och barn med tuffare förutsättningar socialt och ekonomiskt har tyvärr också ett sämre läge hälsomässigt.

Här är svensk basket, och alla ni som är aktiva, en viktig pusselbit: Vi vet i dag att basketen når ut till flera samhällsgrupper som generellt sett idrottar mindre än andra. Och att det finns höga ambitioner när det gäller jämställdhet, mångfald och inkludering.

Därför gör det mig väldigt glad att se att basketsporten växer i Sverige.

Även internationellt hävdar vi oss bra som basketland, trots att konkurrensen är tuff. Min familj och jag ser fram emot att heja på damlandslaget i sommarens EM - förhoppningsvis hela vägen till final!

Till sist vill jag rikta ett stort tack till alla er ledare i Svensk Basket. Ni gör en ovärderlig insats.

Nu önskar jag er ett intensivt och roligt Basketforum. Vi ses och hörs i hallarna!