H.K.H. Prinsessan Sofias tal vid invigning av nya Älvdalsskolan

Älvdalen

(Det talade ordet gäller)

För mig som haft förmånen att växa upp här i Älvdalen känns det fantastiskt roligt att få vara med i dag vid invigningen av nya Älvdalsskolan.

Det känns ju givetvis lite speciellt också, här på skolan har jag upplevt det mesta av ett vanligt barn- och tonårsliv som delvis har satt grunden till den jag är. Nu står jag här 20 år senare för att markera startskottet för alla barn och unga som kommer att tillbringa dessa viktiga år av sina liv just här. I samma skola men med ett ordentligt ansiktslyft.

Det här är verkligen en stor satsning ekonomiskt. Men det är också en viktig signal till alla som lever och växer upp här:

Er utbildning räknas. Er framtid räknas. Er skolmiljö ska vara en miljö där alla barn blir sedda, där de får känna trygghet och studiero. Och det är något som är värt att investera i. Det hoppas jag att ni känner idag.

Jag hoppas också att nya Älvdalsskolan ska bli en plats för motivation. En plats för framtidstro. En plats där både barn och deras drömmar får växa fritt och starkt.

Härmed förklarar jag nya Älvdalsskolan invigd!