H.K.H. Prins Carl Philips tal vid invigningen av Söderåsens Shooting & Event

(Det talade ordet gäller)

Mina damer och herrar,
Kära jägarvänner,

Det är med stor glädje som jag idag får inviga och besöka Söderåsens Shooting & Event.

Tidigare idag fick jag fick förmånen att provskjuta i er skjutbiograf, och jag måste säga att jag är imponerad av anläggningen. Det är en verklighetstrogen skjutbana där man får möjlighet att skjuta med sitt eget vapen och där varje mål presenteras på ett unikt sätt. Som jägare känner man igen sig.

Jakt har varit ett av mina stora intressen ända sedan jag var tonåring. Alla ni jägare håller nog med mig om att jakten är ett tillfälle som ger oförglömliga naturupplevelser och god gemenskap.

Anläggningar som den här främjar ett säkrare jaktskytte, och det ligger helt rätt i tiden. Jag önskar er lycka till i framtiden.

Härmed förklarar jag Söderåsens Shooting & Event invigt!