H.M. Konungens tal i Hovsjö

Hovsjö

(Det talade ordet gäller)

Kommunfullmäktiges ordförande,
Mina damer och herrar,
Barn och ungdomar i Hovsjö,

För två år sedan, på nationaldagen den 6 juni, besökte Drottningen och jag Hovsjö.

Vid vårt besök här berättade ni om allt som var på gång och allt som ni ville göra. Jag lovade att komma tillbaka för att se hur det gick med alla era planer.

Idag uppfyller jag mitt löfte. Nu är jag är tillbaka här i Hovsjö och ser allt som ni har åstadkommit. Då ser jag att ni också har hållit vad ni lovade för två år sedan. Det har hänt mycket under de här åren. Jag är imponerad!

Konstgräsplanen, som finns bakom mig, var då en grusplan. Det lovar gott för alla duktiga och intresserade fotbollsspelare i Hovsjö.

Parken som vi har samlats i har fått nytt, fint, grönt gräs. Buskar och träd har tagits bort och ni har skapat en ljus och öppen park. I parken finns det nya bänkar i ljus betong och mörk ek. Där kan ni sitta och prata eller vila och njuta av det fina området.

Till höger om mig ser jag nylagt gräs i sluttningarna ner mot bussgatan.

Ni har gjort ett utmärkt arbete och det är roligt att få se allt fint ni har åstadkommit.

Med dessa ord vill jag gratulera till en fin utveckling i Hovsjö och önskar lycka till med nya projekt för framtiden. Tack!