H.M. Konungens tal vid Stödgalan för Fryshuset

(Det talade ordet gäller)

Kära vänner,

Tack för en fantastisk eftermiddag

Det har varit oerhört roligt att se etablerade artister framträda sida vid sida med unga sångare och musiker, som börjat sin bana här i Fryshuset och som nu fortsätter sin karriär. Jag är övertygad om att vi kommer att få se mera av er framöver. Talang och glädje i skön förening har präglat denna föreställning.

Ett smakprov fick jag redan förra året i den musikaliska uppvaktning ni spelat in till min 60-årsdag och som visades i Bernadottebiblioteket första gången. Det var både proffsigt och underhållande, tyckte alla som var med och fick se och lyssna.

Fryshuset arbetar med vår framtid, med våra ungdomar, som skall bygga och föra vårt samhälle framåt. Våra barn och ungdomar som är vår viktigaste tillgång. Därför är verksamheten här värd allt stöd. Här finns det många strängar på lyran. Där ni träder in, där händer det saker.

Det har jag själv upplevt flera gånger. I Bredäng för ett par år sedan och i Husby och Akalla strax före jul. För att inte tala om den eftermiddag, som jag nämnde tidigare, då Fryshuset inbjudits till Bernadottebiblioteket på Stockholms Slott i samband med min födelsedag och olika ungdomar levande och engagerat berättade om sina liv. Det blev ett minne för alltid, inte bara för mig utan för de flesta som hade förmånen att få lyssna.

I enlighet med ert motto "Uppmuntran, självkänsla och lust får människor att växa" arbetar ni enträget vidare med att hjälpa unga att skapa sig en meningsfylld plats i tillvaron. Ni lyckas hjälpa många, som kanske inte direkt passar in i de vanliga, färdiggjutna formarna, till en hoppfull framtid.

Tack för allt ni gör. Och tack för idag. Lycka till i fortsättningen!