Firande av nationaldagen 2021

Söndagen den 6 juni är det Sveriges nationaldag. Med anledning av covid-19-pandemin blir även årets nationaldagsfirande begränsat.

Följande aktiviteter genomförs på nationaldagen:

H.M. Konungen inviger utställningen ”Daisy. Kronprinsessan Margareta 1882–1920”

Nationaldagen inleds med att Kungen inviger utställningen ”Daisy. Kronprinsessan Margareta 1882–1920”. Invigningen sker digitalt och visas kl. 10.00 i Kungahusets och Kungliga slottens digitala kanaler. Utställningen visas på Kungl. Slottet 6 juni - 30 september 2021.

H.M. Konungen håller tal från Kungl. Slottet

Från Logården på Kungl. Slottet håller Kungen ett tal, i närvaro av Drottningen, som sänds i Sveriges Televisions nationaldagssändning i SVT 2 kl. 20.00.

DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel deltar vid firandet på Skansen

Under kvällen närvarar Kronprinsessparet vid nationaldagsfirandet från Skansen i Stockholm. På uppdrag av Kungen delar Kronprinsessan ut årets fanor. Firandet från Skansen ingår också i tv-sändningen i SVT 2 kl. 20.00.

Tapto på Logården

Nationaldagskvällen avslutas traditionsenligt med att Arméns musikkår framför Arméns stora tapto från Logården på Kungl. Slottet. Även i år sänds taptot från Logården, i närvaro av Kungaparet, Kronprinsessparet, riksdagens talman samt statsministern. Taptot avslutar SVT:s nationaldagssändning runt kl. 21.30.

Presskontakter

Informationsavdelningen


Till toppen