H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Dalarna

Kronprinsessans tjugofemte och avslutande vandring genom Sveriges landskap äger rum onsdagen den 12 juni i Dalarna.

Kronprinsessans vandring genomförs i Fulufjällets nationalpark i nordvästra Dalarna. Vandringen påbörjas vid Naturum Fulufjället. I närheten träffar Kronprinsessan scouter och representanter för Idre sameby. Vandringen går därefter mot Old Tjikko, världens äldsta kända individuella trädklon.

Sedan vandrar Kronprinsessan vidare till Njupeskärs vattenfall, landets högsta vattenfall. Vid Njupeskärs tillgänglighetsanpassade slinga möter Kronprinsessan därefter representanter för Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Dalarna, som väntas berätta om sin verksamhet.

Landskapsvandrarna återvänder därefter till Naturum Fulufjället där vandringen avslutas.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Information kring landskapsvandringarna publiceras på www.kungahuset.se/landskapsvandringar

För mer information, kontakta:

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna

Tfn: 08-402 6000

E-post: press@royalcourt.se