H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Jämtland

Kronprinsessans tjugoförsta vandring genom Sveriges landskap äger rum fredagen den 17 maj i Jämtland.

Kronprinsessan vandring i Jämtland inleds på Sportfältet i Östersund där IFK Östersunds parafotboll berättar om sin verksamhet samt spelar en träningsmatch.

Därefter inleds vandringen på Andersön vid Andersö skans och avslutas vid Trefotsudden. Under vandringen får Kronprinsessan och medvandrare information om kulturmiljö Kvarnbacken, Storsjöbygdens odlingslandskap, Storsjöns vatten, Sjöräddningen och Scouterna.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Mer information

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se