Statsbesök till Irland

DD.MM. Konungen och Drottningen avlägger statsbesök i Irland den 22–24 maj 2019 på inbjudan av president Michael D. Higgins.

Regeringen kommer att representeras av utrikesminister Margot Wallström, energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman och Maja Fjaestad, statssekreterare i Socialdepartementet.

Svenskt näringsliv deltar via den näringslivsdelegation som Business Sweden arrangerar.

Statsbesöket är ett tillfälle att stärka redan goda politiska, ekonomiska och kulturella förbindelser mellan Sverige och Irland. I en tid av osäkerhet och globala utmaningar är det viktigt att ytterligare utveckla samarbetet och öka handelsutbytet mellan våra länder, som i många avseenden är likasinnade.

Under statsbesöket kommer frågor om förstärkt samarbete inom EU och FN, digitalisering, hållbarhet, hälsa och litteratur att beröras, via bilaterala samtal, seminarier och kulturevenemang. I dessa ingår även möten mellan representanter för svenskt och irländskt näringsliv.

Mer information om programmet och deltagare kommer att publiceras närmare besöket.

Till redaktionen

Svenska medierepresentanter behöver särskild ackreditering via UD för att kunna bevaka statsbesöket. Sista dag att ansöka om ackreditering är fredagen den 10 maj 2019.

Kontakt

Boel Lindbergh
Chef, UD:s internationella presscenter
Tfn: 08-405 50 08, 072-735 5008
E-post: boel.lindbergh@gov.se

Lena Sterte Jacobsson
Biträdande gruppchef, EU-enheten, UD
Tfn: 08-405 53 87, 070-601 53 87
E-post: lena.sterte-jacobsson@gov.se

Till toppen