H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Halland

Kronprinsessans nittonde vandring genom Sveriges landskap äger rum fredagen den 12 april i Halland.

Kronprinsessans vandring i Halland går längs med Prins Bertils stig i Halmstad kommun. Vandringen inleds vid Jansabryggan i Stenhuggeriet och går via Grötviks hamn och Sandhamn till Svärjarehålan för lunchpaus. Därefter fortsätter vandringen utmed stigen till Tylösand och avslutas i Möllegård.

Under vandringen ges information om naturen längs Prins Bertils stig, det halländska fisket, hallandskustens marina miljö och fauna, snorkelleden vid Svärjarehålan samt naturreservaten. Utmaningarna med stranderosion vid kusten samt de öppna sandmiljöerna som är värdefulla för biologisk mångfald kommer också belysas under vandringen.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Mer information

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se