H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Härjedalen

Kronprinsessans artonde vandring genom Sveriges landskap äger rum fredagen den 29 mars i Härjedalen.

Kronprinsessans vandring i Härjedalen inleds i Vemdalen. Under förmiddagen besöker Kronprinsessan Vemdalens skola, där eleverna berättar om rörelsesmart skola.

Därefter promenerar Kronprinsessan till Vemdalens hembygdsgård där lunch serveras. Efter lunch genomför Kronprinsessan vandringen på skidor i Vemdalsskalet. Vandringen går från spårcentralen upp till Jaktstugan och sedan tillbaka till Vemdalsskalet.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Mer information

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se

Till toppen