H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Norrbotten

Kronprinsessans sjuttonde vandring genom Sveriges landskap äger rum onsdagen den 20 mars i Norrbotten.

Kronprinsessans vandring i Norrbotten går på skidor längs en av Sveriges nationalälvar – Kalix älv. Vandringen inleds nedanför Filipsborg och går sedan längs skidspåret en bit söder ut innan vandring vänder norrut längs älvens östra strand förbi Vinterlandet på Strandängarna. Vandringen fortsätter längs älven och avslutas vid Vassholmen, tidigare ett skiljeställe för timmer i Kalix älv.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Mer information

Informationsavdelningen
Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se