H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Uppland

Kronprinsessans fjortonde vandring genom Sveriges landskap äger rum onsdagen den 12 september i Uppland.

Kronprinsessan inleder sin vandring vid Sågarbo herrgård och vandrar därefter i naturreservatet Billudden till fiskehamnen i Billhamn. Från Billhamn vandrar Kronprinsessan längs vattenstigen till Billuddens spets, Billskaten. Vandringen fortsätter längs Billuddens västra strand mot Brämsand och avslutas vid Rullsands havsbad.

Naturreservatet Billudden är Upplands nordligaste utpost. Naturreservatet har ett särpräglat och vackert landskap med lummig grönska och brusande hav, klapperstensstränder, sanddyner samt Europas största bestånd av havtorn.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet kommer att ha en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Mer information

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se