Kungliga promenader – ny app för Kungl. Djurgården

Appen Kungliga promenader guidar dig under en naturskön promenad på Djurgården – från Djurgårdsbron, längs stranden till det kungliga sommarslottet Rosendal. På vägen passerar du skulpturer, byggnader, historiska platser och händelser.

– Appen vill locka nya besökare till en del av Djurgården som många missar idag. Vi vill även visa att alla sju Bernadottekungar har sin egen koppling till området, säger Magnus Andersson, slottsfogde vid Kungl. Djurgårdens förvaltning.

Bernadottepromenaden berättar om ätten Bernadottes betydelse för Kungl. Djurgården. Lär om kungen som uppförde Rosendals slott och parken däromkring, om kungen som firade sitt 25-årsjubileum med en världsutställning och om kungen som invigde världens första nationalstadspark.

Strandpromenaden sträcker sig från Djurgårdsbron längs stranden mot Rosendal. Vi passerar bland annat ”den svenska näktergalen” och lär om händelser och personer som gett Jägarbackarna och Villa Godthem sina namn.

Appen ger även möjlighet att komponera promenader efter intresse med kategorierna Parker och natur, Byggnadsverk, Kungligt, Skulpturer och Platser och händelser.

» Pressbilder på de kungliga besöksmålen

Presskontakt:
Magnus Andersson
Slottsfogde Kungl. Djurgårdens förvaltning
Ståthållarämbetet, Kungl. Hovstaterna
08-402 61 71
072-735 43 00
magnus.andersson@royalcourt.se

Appen ’Kungliga promenader’ är producerad av Ståthållarämbetet vid Kungl. Hovstaterna och finns att ladda ned kostnadsfritt på App Store och Google Play. Texterna är på svenska och engelska och illustreras med historiska och nytagna bilder. Intentionen är att fylla på appen med fler promenader i våra kungliga parker för att locka nya besökare att ta del av natur och kultur.