Ny webbplats för de kungliga slotten

Som en del i Kungl. Hovstaternas digitala satsning på det kungliga kulturarvet har en ny webbplats, www.kungligaslotten.se, och ett nytt Instagramkonto, @kungligaslotten, lanserats.

– Målet är en webbplats som känns modern och som engagerar och inspirerar fler besökare att komma både till slotten och till våra olika digitala kanaler. Besökarperspektivet är centralt, säger Helena Chreisti, webbprojektledare och enhetschef vid Ståthållarämbetet.

Den nya webbplatsens layout, struktur och funktioner är nya. De som vill besöka slotten ska snabbt hitta öppettider, kartor och kunna köpa biljetter, genom så få klick som möjligt.

De som vill fördjupa sig i historiska händelser, lära sig mer om regenter och riksregalier samt läsa mer om unika föremål får möjlighet till detta på den nya webbplatsen. Till exempel kommer besökaren kunna ta del av en filmserie om ätten Bernadotte i sex delar eller gå en 360-tur i utställningen ’The Lilian Look’ som visades 2015.

– Att tillgängliggöra kulturarvet för de som inte har möjlighet att besöka slotten har varit ett av våra mål i projektet, säger Helena Chreisti.

Samtidigt har ett nytt Instagramkonto, @kungligaslotten, öppnats. Här får den intresserade information om vad som händer vid de kungliga besöksmålen samt tips på platser att besöka för att ta del av vårt gemensamma kungliga kulturarv.

Besök den nya webbplatsen här

Besök den nya Instagramprofilen här

Kontakt

Helena Chreisti
Enhetschef för marknad och pedagogik vid avdelningen för publik verksamhet, Ståthållarämbetet, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 62 41
E-post: helena.chreisti@royalcourt.se