H.K.H. Kronprinsessan vandrar på Öland

Kronprinsessans nionde vandring genom Sveriges landskap äger rum onsdagen den 9 maj på Öland.

Kronprinsessans nionde landskapsvandring startar vid Seby läge, går sedan till Gräsgårds hamn och efter det ut på Alvaret till Eketorps fornborg. Därefter vandrar Kronprinsessan vidare söder ut till Össby, Enetri och Näsby. Vandringen avslutas vid Ås kyrka i Ottenby.

Under vandringen visas fågelskådning, utomhusundervisning, bågskytte, samt Kronprinsessan och medföljande vandrare får information om Ölands fornlämningar, världsarvet och hur senaste årens vattenbrist hanterats.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet kommer att ha en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Mer information

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se