Välkommen till pressvisning av Den tänkande handen

Vårutställningen på Kungliga slottet – Den tänkande handen – invigs i närvaro av H.M. Konungen den 20 april och öppnar för publik den 21 april. Utställningen visas i Gustav III:s antikmuseum – slottets vackra skulpturgalleri. Den tänkande handen är ett samarbete mellan Kungl. Hovstaterna och Kungl. Akademien för de fria konsterna (Konstakademien).

Den 20 april invigs utställningen med tio nominerade tävlingsbidrag till H.M. Konungens stipendietävling för unga tecknare. Stipendietävlingen, som var en gåva till Kungen på 70-årsdagen är årligen återkommande och vänder sig främst till unga konstnärer och arkitekter även under utbildning. Tävlingen har gjorts möjlig genom bildandet av en stipendiefond som instiftats av Elisabeth och Gustaf Douglas. Teckningarna visas i Gustav III:s antikmuseum på Kungliga slottet där en spännande interaktion mellan dåtid och nutid uppstår i det vackra skulpturgalleriet.

Utställningen visas för allmänheten 21 april–24 juni 2018.

Kongl. Ritaracademien, numera Konstakademien, grundades på Kungliga slottet år 1735 med syfte att främja de fria konstarterna. Mer än 280 år senare lever tecknandet vidare på slottet genom den nya stipendietävlingen!

Välkommen till pressvisning av utställningen den 20 april kl. 09.30 i Gustav III:s antikmuseum, ingång från Lejonbacken, Kungliga slottet.

Efter pressvisningen invigs utställningen kl. 11.00 i närvaro av H.M. Konungen (fotopool). Vid såväl pressvisning som invigning deltar också tävlingens nominerade deltagare.

Anmälan:

Media anmäler sig till pressvisningen senast den 18 april via e-post: morgan.gerle@royalcourt.se

Kontakt:

Morgan Gerle, tfn: 08-402 62 68